Car Condition

Model Year

Maker

Body type

Price range

Infiniti EMERG-E Konsepti Cenevre`de Tanıtıldı

Elektrikli otomobil kavramının sınırlarını "performans" anlamında zorlayan bir otomobil, detaylar haberimizde.

06.03.2012
Ülkemizde çok fazla bilinmese de özellikle ABD, Kanada ve Tayvan pazarında önemli bir paya sahip olan otomobil markası Infiniti, lüks otomobiller hazırlamaya devam ediyor. Firma son dönemlerdeki genel trendi bozmayarak Cenevre Otomobil Fuarı sırasında EMERG-E adını verdiği elektrikli otomobilin tanıtımını gerçekleştirdi. Bu yeni konseptte sınıfındaki hiçbir otomobilde yer almayan teknolojiler kullanıldığına dair bilgiler veriliyor. Öte yandan Avrupa'da şimdiye dek geliştirilen ilk Infiniti modeli olma özelliği de elbette yine önemli detaylar arasında yer alıyor.



Toplam 402 HP güç sunan çift elektrikli motor desteği sayesinde 0 ile 100 km arası hızlanma süresini 4 sn gibi oldukça kısa bir sürede tamamlayabilen otomobil yüksek performans anlamında iddialı olduğunu sadece bu motor teknik detayıyla bile gösteriyor. 1 km'de 55 gram seviyesinde emisyon sunan araçta üç silindirli menzil arttırıcı motorun devreye girmesiyle beraber menzil 500 km'ye kadar çıkarılmış oluyor.


Infiniti’nin Yaratıcı Ekip Lideri Shiro Nakamura ise bu konseptle ilgili yaptığı açıkalamada “Bu otomobil sadece çekici bir tasarıma değil aynı zamanda dinamik ve güçlü bir yapıya sahip. Motoru orta konumda olan araçlar genellikle daha kaba bir yapıya sahipken, INFINITI EMERG-E’nin gövdesi, tekerlekler üzerinde süzülen bir ipek kumaş parçası kadar zarif”. dedi.

Leave a Reply