Car Condition

Model Year

Maker

Body type

Price range



ADAC TÜRKİYE GENEL MÜDÜRÜ Yasemin Deniz Saral aranıyor!

Geçen hafta ilk kez otomobilgazetesi’de patlayan skandalın yankıları devam ediyor. Çok büyük iddialar var. İşte o iddiaların bazıları…
ADAC TÜRKİYE GENEL MÜDÜRÜ Yasemin Deniz Saral aranıyor!
ADAC, dünyanın üçüncü, Avrupa’nın da en büyük üçüncü asistans yani yol yardım ve sigorta hizmeti veren bir Alman kuruluşu. Türkiye’de de kendi yönetimiyle 2008 yılından beri hizmet veriyordu. Ancak ne olduysa oldu böylesine güven veren bir Alman Şirketi 3 Aralık tarihinde İstanbul’daki ofisine kilit vurmuş, yöneticileriyle birlikte kayıplara karışmıştı. İddilar çok büyük ve çok önemli. ADAC Türkiye’nin Genel müdürü Yasemin Deniz Saral’ın da birden bire hiçbir açıklama yapmadan ortadan kaybolması şüphe oklarının ona doğru çevrilmesine yol açıyor. Almanya’da doğup büyüyen Yasemin Deniz Saral’ın bu skandalda önemli bir rol oynadığı ve yönetimi istismar ettiği için ADAC Türkiye’nin böyle bir operasyonu gerçekleştirdiği konuşulanlar arasında. Bunlar birer iddia! ADAC Türkiye ile çalışan taşıyıcı firmaların iddiası… Firmalar da muhatap olarak kabul ettikleri Yasemin Deniz Saral’ı aradıklarını ve görüşmek istediklerini belirtiyorlar. Yasemin Deniz saral'a ulaşamadıklarını belirtiyorlar. Yaklaşık 10-15 trilyonluk bir yolsuzluktan söz ediliyor. ADAC Türkiye yöneticilerinin yeni bir şirket kurarak faalyetlerini orada sürdürdüğü de iddiaların arasında… Şimdi otomobilgazetesi.com olarak ADAC TÜRKİYE eski yöneticilerinden açıklama bekliyoruz… Onlardan gelecek her türlü açıklamayı bu sitede okuyabileceksiniz.

İŞTE GEÇEN HAFTA SKANDALI ORTAYA ÇIKARTAN HABERİMİZ




Avrupa’nın en büyük yol yardım hizmetlerinden biri olan Alman kökenle ADAC, 2008 yılından beri Türkiye’de ADAC Türkiye adıyla hizmet veriyordu. 1991 yılında Avrupa’daki otomobil kulüplerinin bir araya gelerek kurmuş oldukları, toplamda 10 milyon adet aracı 43 farklı ülkede kapsam altına alan ARC Transistance ağının Türkiye’deki yetkili servis sağlayıcısı olan ADAC Türkiye’de 3 Aralık tarihi itibariyle kepenkler kapatıldı ve yöneticileri kayıplara karıştı. Türkiye’de Ford, Mercedes Opel, VW gibi birçok köklü otomotiv firmasının da yol yardım hizmetlerini üstlenen ADAC Türkiye tüm telefon hatlarını iptal etmiş, sözleşmelerini tek taraflı feshetmiş durumda. Böylece ADAC Türkiye ile çalışan Türkiye enelindeki yüzlerce çekici firma da alacaklarını alamamış ve mağdur hale gelmişler. Bünyesinde çalıştırdığı 183 kişinin de işine bir anda son veren ADAC Türkiye’den kimseye ulaşılamıyor. Bu durumda Türkiye genelinde bulunan 850 yüklenici firma, bu firmalarda çalışan 4 bin personel ADAC Türkiye’nin ortadan kaybolmasıyla 10-15 milyon TL civarında bir alacaklarını bulunduğu iddia edilmektedir. Şimdi herkes ADAC Türkiye’ye ne olduğunu merak ediyor. Avrupa’nın en büyük 3 yol yardım markalarından biri olan ADAC’ın Türkiye’deki macerası şu anda binlerce kişiyi mağdur etmişe benziyor. ADAC Türkiye genel müdürü Yasemin Deniz Saral’a ulaşılamıyor, şirket telefonundan ise sadece “Türkiye’deki hizmetimizi durdurduk” anonsu yapılıyor.


Leave a Reply