Car Condition

Model Year

Maker

Body type

Price range

FERRARİ’NİN TASARIMCISI TÜRKİYE DE
 
Dünyaca ünlü İtalyan spor otomobili FERRARİ’nin tasarımcısı Paolo Pininfarina, kabul ettiği taktirde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Çankaya’daki makamının mobilya çizimlerini yapacak.
07 Eylül 2007 Cuma 
Endüstriyel tasarım alanında dünyanın sayılı tasarımcıları arasında yer alan ve Volvo, Alfa Romeo, Ford, Ferrari, Maserati, Peugeot, Jaguar gibi birçok otomotiv sektörü devine tasarımdan üretime kadar hizmet sağlayan ünlü tasarımcı Paolo Pininfarina, artık mobilya tasarımıyla karşımızda.
Erdem Ofis Mobilyaları, FERRARİ’nin tasarımcısını İstanbul’a getirdi. Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını cevaplayan ünlü tasarımcı Türkiye’de bulunmaktan dolayı mutlu olduğu belirterek, Türk tasarım ve mobilya sektörü ile bir araya geleceği için çok heyecanlı olduğunu söyledi.
Pininfarina’yı karşılayan  Erdem Ofis Mobilya Sistemleri Genel Müdürü Sami Erdem ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e bir teklifte bulunacaklarını, kabul etmesi halinde ise Çankaya Köşkü’ndeki mobilya tasarımlarını ünlü tasarımcıya yaptırabileceklerini açıkladı. Daha önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki toplantı odalarını yaptıklarını belirten Erdem,” Cumhurbaşkanımıza da en modern, çağımıza uygun bir tasarım düşünüyoruz. Cumhurbaşkanımız haberi yok. Kendisine bu teklifimizle sürpriz yapmayı düşünüyoruz” dedi. Paolo Pininfarina ise bu yöndeki bir soruya “Bence benim ürünüm Cumhurbaşkanı odası için çok uygun olabilir” yanıtını verdi.
Pininfarina’nın tasarımını yaptığı “Luna” ofis setinin İstanbul lansmanı, bu akşam İstanbul Modern Sanatlar Galerisi’nde (İ.M.S.G) Paolo Pininfarina’nın onuruna verilecek bir davetle tasarım dünyasının seçkin isimlerine tanıtılacak. Pininfarina'nın Luna ismini verdiği ve Ay’ın gökyüzündeki görüntüsünden yansımalar içeren bu sıradışı ofis mobilyası serisi, üst düzey yönetici ve patronları hedefliyor. 2006 Uluslararası Milano Mobilya Fuarı’nda “Wellness@Work” ödülü alan Luna ofis seti, dinamik, güçlü ve sade çizgileri ile ön plana çıkarken, teknolojik özellikleri sayesinde ofis alanında kablo kirliliği gibi estetik dışı görüntüleri ortadan kaldırıyor. Tasarımı ve ofis içindeki kullanım özellikleri ile sıradışı olan Pininfarina'nın bu yeni tasarımı Türkiye’de sadece Erdem Ofis Mobilyaları tarafından satışa sunulacak.
Pininfarina, 8 Eylül 2007 tarihinde başlayacak olan 9. Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı’nda sektörün önde gelen ofis dekorasyon markaları ile bir araya gelecek.
İşte ünlü İtalyan tasarımcının Türkiye'ye ayak basar basmaz yaptığı açıklamalar. Airkule.com farkıyla...

Leave a Reply