Car Condition

Model Year

Maker

Body type

Price range

KARSAN’A TEKNİK GEZİ

Okulumuz Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı 10. Sınıf öğrencileri Alan Şefi Kutlu TEK başkanlığında KARSAN’a teknik gezi düzenlenmiştir.



1966 yılında kurulan KARSAN 100 bin adet üzerine çıkabilecek bir kapasiteye sahiptir. KARSAN bugün Peugeot lisansı ile Peugeot Partner, Hyundai lisansı ile Hyundai HD 35/75, Renault Trucks lisansı ile Renault Trucks Premium ve Premium Lander, Citroen lisansı ile Citroen Berlingo, kendi markası Karsan J Serisi ve Breda Menarinibus marka otobüs modellerinin üretimini gerçekleştirmektedir. Ayrıca, kendi markası olan Karsan J serisi minibüslerin, Hyundai HD serisi kamyonların ve Breda Menarinibus otobüslerin pazarlama, satış ve satış sonrası hizmetlerini de KARSAN yürütmektedir. KARSAN araç üretiminin yanı sıra, Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan fabrikasında Ford, Tofaş, Renault Trucks, Türk Traktör gibi firmalara pres, kaynak, kataforez, boya ve montaj gibi endüstriyel hizmetler de sağlamaktadır.
Mayıs 2010'da Amerika'nın New York şehrinde açılan "Geleceğin Taksisi" (Taxi of Tomorrow - ToT) ihalesine kardeş şirketi Hexagon Studio'nun da tasarım desteğini arkasına alarak katılan ve finalist 3 şirketten birisi konumunda olan Karsan, kendi markası ile üretmek üzere dünya metropolleri için "Karsan V1" modelini geliştirmiştir.
İdari İşler Sorumlusu Bilal DEMİR tarafından gerçekleştirilen teknik gezi organizasyonda öğrencilerimiz, Peugeot Partner, Hyundai HD 35/75 Otobüs, Renault Trucks Kamyon üretim ve montaj hatlarını gezmiş yetkililerden üretim ve montaj konusunda bilgi almıştır. Boya birimi gezilerek uygulama örnekleri yerinde incelenmiştir. Son bölümde her birimin sorumlusu tarafından yapılan işler konusunda bilgi verilmiş öğrencilerimizin soruları cevaplandırılmıştır. Gezi sonunda öğrencilerimize küçük hediyeler verilmiştir.
Bu gezinin gerçekleşmesinde başta KARSAN İdari İşler Sorumlusu Bilal DEMİR başta olmak üzere Boya Üretim Mühendisi Ekin AYDIN ve bütün KARSAN çalışanlarına teşekkür ediyoruz.
Ermetal Şirketler Grubu Gezisi


03.05.2012 tarihinde Müdür Yardımcısı Ahmet Turan Gönültaş, Rehber Öğretmen Bahattin Karataş, okulumuz Metal Teknolojisi Alanı 9. Sınıf Öğrencileri ile teknik gezi kapsamında bursa Demirtaş Sanayi Bölgesinde bulunan Ermetal Şirketler Grubu ve Begev/Butgem gezileri gerçekleştirildi. Yapılan gezi kapsamında Sayın Fahrettin Gülener öğrencilerimizle söyleşi yapıp öğrencilerimizin mesleki bilinçlenme konusunda tecrübelerini aktardı. Daha sonra Sayın Yüksel Çetin eşliğinde Ermetal bünyesinde bulunan Erkalıp, Bürosit, Mobmetal ve Plasmot fabrikaları gezildi. Üretim ve kaynak robotları hakkında bilgi alındı. Begev/Butgem Eğitim Merkezi gezilerek yapılan eğitimler hakkında  bilgi alındı. Gezimiz sırasındaki katkılarından dolayı Sayın Fahrettin Gülener ve Yüksel Çetin e teşekkür ederiz.



OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilişim Atölyesi Açıldı


TAYSAD BAŞKANI CELAL KAYA OİB LİSESİ'NDEN MEZUN OLACAK ÖĞRENCİLERİN SEKTÖRDE İŞLERİNİN HAZIR OLDUĞUNU SÖYLEDİ


OİB BAŞKANI ORHAN SABUNCU: OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜN EKSİKLERİNİ KAPATMADA BU LİSEYE ÖNEMLİ GÖREV DÜŞÜYOR



TAYSAD'ın tüm donanımını sağladığı OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilişim Atölyesi'nin açılışında konuşan TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kaya, OİB lisesinden mezun olup, üniversite öğrenimini tamamlayan öğrencilerin otomotiv sektöründe işlerinin hazır olduğunu ifade etti.
Sektörün kendi elemanını yetiştirmede OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin sanayiciye büyük katkı sağlayacağını kaydeden Kaya, Türkiye'de bir ilk olan bu okula katkılarının devam edeceğini, bununla birlikte sektörün gereksinimlerini karşılayacak bireylerin bu okuldan çıkacağından emin olduğunu sözlerine ekledi.



Okulumuz bilişim atelyesinin kurulmasının her aşamasında destek olan TAYSAD Genel Sekreter Yardımcısı Cüneyt KALKAN' a  çok teşekkür ederiz.

OİB LİSESİ SEKTÖRÜN EKSİKLİKLERİNİ KAPATACAK


Bilişim Atölyesinin açılışında konuşan OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu ise, sosyal sorumluluk olarak gerçekleştirdikleri bu projenin sektördeki eksiklikleri tamamlamada önemli rol üstleneceğini kaydetti. Okul'un fiziki şartlarından bahseden Sabuncu, OİB lisesinin 720 öğrenci kapasiteli olup şu anda 360 öğrenci ile yeni eğitim öğretim yılına devam ettiğini söyledi.
Otomotiv sektörünün kalbinde OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin Bursalı sanayicilerin ilgisini yoğun bir biçimde çektiğini hatırlatan OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu, sektöre fayda sağlayacak bireylerin yetişmesi için birçok firmaya bugüne kadar sağladıkları destekler için teşekkür etti. Okulumuza bugüne kadar;
Makine Atölyesi, Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. tarafından
Makine Atölyesi, Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından
Endüstriyel Otomasyon Atölyesi, Bosch Rexroth A.Ş. tarafından
Motor Teknolojileri Atölyesi, KARSAN ve Bosch A.Ş.'nin katkılarıyla,
Metal Teknolojileri Atölyesi, Coşkunöz A.Ş. tarafından
Bilişim Atölyesi TAYSAD tarafından,
Motor Teknolojileri Atölyesi, Oyak Renault A.Ş. tarafından yaptırılmakta olup,
Ford Otosan A.Ş. ve MARTUR A.Ş. okul kütüphanesine kitap desteği sağlanması ve Valeo A.Ş. okul laboratuarına destek sağlanması hususunda desteklerini esirgemeyen kuruluşlar arasındalar.


OKULUMUZA YOĞUN İLGİ


OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilişim Atöylesi açılışına Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Genel Sekreteri Mümin Karacakayalılar, UİB Genel Sekreter Yardımcısı Tansu Sinağ, TAYSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Dudaroğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Tunçdöken, Yönetim Kurulu Üyesi Aptullah Saner, Genel Sekreter Özlem Gülşen Arkan,Genel Sekreter Yardımcısı Cüneyt Kalkan ile birlikte Bursalı sanayiciler katıldı.

Eğitimden Kopan Çocuklar Ysöp’le Yeniden Eğitime Kazandırılıyor


Yetiştirici Sınıf Öğretim Programı (YSÖP) uygulamasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı, 17 ilçe milli eğitim şube müdürü ve görevli rehber öğretmenlerin katılımıyla yapıldı. Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmettin Esen’in başkanlık yaptığı toplantı OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde gerçekleştirildi.

YSÖP Programıyla zorunlu eğitim çağında olan ve öğrenimlerini yaşıtlarıyla birlikte zamanında yapamamış 10-14 yaş grubundaki çocukların akranlarına yetiştirilmesi ve ilköğretime devam etmeleri amaçlanıyor. YSÖP programından 10-14 yaş arasında bulunan, okula hiç kayıt olmamış veya okula kayıtlı olduğu halde devamsız olan çocuklar ile okula devam eden ancak yaşıtlarından en az üç sınıf geride bulunan öğrenciler yararlanıyor.






Eğitimde feda edilecek bir tek ferdin bile olmadığını belirten Necmettin Esen, “Bursa’da bin 45 çocuğumuzun bu durumda olduğu tespit edildi ve adresleri belirlendi. Bu çocuklarımıza mutlaka ulaşmalı, eğitim almalarını ve akranıyla aynı seviyeye gelmelerini sağlamalıyız. Burada okullarımıza büyük görevler düşüyor. Okullarda kurulacak ikna ekiplerimizle çocuklarımıza ulaşmalı ve onları eğitime kazandırmalıyız” dedi. 
Fahrettin Gülener Okulumuzda Konferans Verdi


Sayın Fahrettin Gülener 29/11/2011 salı günü saat:14.30-15.30 saatleri arasında okulumuzda konferans vermiştir. Okulumuza katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz.




 OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne ‘ARKİTERA 2011’ Mimarlık Ödülü


Mimarlık ve yapı endüstrisinde Türkiye’nin en saygın yarışması ‘Arkitera Ödülleri 2011’de bu yıl ‘İşveren Ödülleri’ kategorisinde yarışan Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi en başarılı yapı seçildi.  OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu ödülünü alırken otomotiv endüstrisinin bu yıl 6. kez ihracat şampiyonluğunu ilan etmeye hazırlandığını dile getirerek, “Endüstrimizde yaşadığımız nitelikli eleman sıkıntımızı giderecek olan okulumuzla mimari alanda gurur duyuyorduk. Ancak şimdi kazandığımız bu ödülle haklı gururumuzu da tescillemiş olduk, okulumuzla gurur duyuyoruz ” dedi.



Mimari alanda gelenek haline gelen ve bu yıl 5. kez düzenlenen ‘Arkitera Ödülleri 2011’ de ödüller 3 kategoride sahiplerini buldu. ‘İşveren’, ‘Genç Mimar’ ve ‘Raf’ kategorilerinde nitelikli çevre oluşturulmasına katkıda bulunmak, mimar ve işverenlerin kamusal sorumluluklarını yerine getirmek, yenilikçi ve çevreci yaklaşımlar ortaya koyabilmek için verilen ödüller, yapı sektörüne yeni boyutlar kazandırdı.

Otomotiv endüstrisinin 2008 yılında nitelikli eleman ihtiyacından yola çıkılarak inşaatına karar verilen OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, 2010 – 2011 eğitim ve öğretim döneminde kapılarını öğrencilerine açmıştı. Çevreci bir yaklaşımla en modern şekilde inşa edilen okul alanında Türkiye’de bir  ilk. Toplamda 720 öğrencinin eğitim görebileceği okulda, ‘Bilişim Teknolojileri’,  ‘Elektrik – Elektronik Teknolojisi’, ‘Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri’, ‘Makine Teknolojisi’, ‘Metal Teknolojisi’ ve ‘Motorlu Araçlar Teknolojisi’ olarak 6 programda eğitim veriliyor. Okulda ayrıca 24 modern dersliğin yanı sıra fizik, kimya ve biyoloji laboratuarları, 6 adet atölye, 300 öğrenci kapasiteli pansiyon binası, 720 kişilik spor salonu, 511 kişilik çok amaçlı salon ve 4 daireli lojman yer alıyor.

TBMM Üstün Hizmet Ödüllü okullarının ‘Arkitera Ödülleri 2011’de de ‘İşveren’ kategorisinde ödül kazanmasının çok titiz bir çalışmanın eseri olduğunu kaydeden OİB Başkanı Sabuncu, otomotiv endüstrisi olarak Türkiye’nin lokomotif sektörü olduklarını ve üretimde, istihdamda, kalitede, ihracatta ilk sıralarda yer aldıklarını vurguladı. Geçtiğimiz 5 yılın yanı sıra bu yıl ihracatta 6. kez şampiyonluğa hazırlandıklarını aktaran Sabuncu, “İhracatta bu yıl 20 milyar doları aşacağız. Şampiyonluk heyecanımıza şimdi bir de okulumuzun en başarılı yapı ödülüyle yakaladığımız başarıyı ekliyoruz. Okulumuzun yapımında her aşamada yanımızda olan M artı D Mimarlık’tan mimar Metin Kılıç ile Dürrin Süer’e teşekkür ediyorum. Onların izni olmadan okulumuza bir çivi bile çakılmayacaktır” şeklinde konuştu.

Van' dan Gelen Öğrencilerimize Destek

Nilüfer İlçe Kaymakamı Ekrem ÇALIK ve ilçe Kurum amirlerinin katılımı ile Van Erciş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinden deprem nedeniyle misafir öğrenci olarak İlçemiz Otomotiv İhracatçıları Birliği Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine gelen 57 öğrenciye verilen öğlen yemeğinden sonra, Nilüfer Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından organize edilerek SYDV Fonundan öğrencilerimizin kışlık kıyafetleri (mont, pantolon, kazak, gömlek, ayakkabı) alınarak yeni yıl nedeniyle dağıtılmış, moral desteği verilmiştir.



İaşe ve ibate bedelleri Uludağ İhracatçıları Birliği’nce desteklenen öğrencilerin okul kıyafetleri ile eşofmanları da Birlik tarafından temin edilmiş olup, Nilüfer Kaymakamı Ekrem ÇALIK ve kurum amirleri öğrencilerimizle istek ve taleplerini dinleyerek, sohbet etmişlerdir.

Van Erçiş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinden ilçemiz Otomotiv ihracatçıları Birliği Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine gelen öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermek için Uludağ İhracatçıları Birliği ve Okul Müdürlüğü yoğun çaba harcamaktadır. Yeni yılın ilk kutlamasını öğrencilerle birlikte yaparak moral vermeye çalışan Otomotiv İhracatçıları Birliği Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Öğretmen ve İdarecilerinin ayrıca İstanbul ve Bursa’da çeşitli aktiviteler düzenleme çalışmaları planladıkları öğrenilmiştir.




Leave a Reply